Oorlogsduiven.

Al sinds de oudheid worden duiven gebruikt voor het overbrengen van berichten. De laatste 150 jaar is dat systematisch en massaal toegepast, met name in de oorlogen, zoals de Frans-Duitse oorlog, de Eerste Wereldoorlog en ook nog volop in de Tweede Wereldoorlog. De Eerste Wereldoorlog ging langs Nederland om en toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak hadden wij net onze rijkspostduiven dienst afgeschaft. In al die gruwelijke oorlogsomstandigheden hebben duiven vele mensenlevens gered. Sommige zijn daarna als helden geëerd. Hoe dat allemaal in zijn werk ging laat duivenliefhebber Heim Meijerink zien aan de hand van een schat aan oude foto's.

Dit alles komt aan bod op de donateursavond op 17 maart 2016 in Hotel Hartlief in Buinen.