Bedrijven kunnen ook sponsor worden voor € 25 of € 50 per jaar. Het bedrag van € 50 geeft U recht op 4x per jaar ons tijdschrift “De Zwerfsteen”. De overige faciliteiten zijn voorbehouden aan onze donateurs. Uw naam als sponsor wordt echter wel vermeld in De Zwerfsteen. U kunt zich als sponsor aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hans Heyting

hans heytingHans Heyting (geboren nabij Beilen en woonachtig tot zijn overlijden in Borger) was, naast schrijver en dichter, ook schilder, maar daarin was hij minder succesvol. Hij ontving voor zijn literaire werk in 1974 de Culturele prijs van Drenthe. Hij was, met onder anderen Gerard Nijenhuis, één van de oprichters van Oeze Volk, een Drentstalig literair tijdschrift. Als medewerker van de RONO en later Radio Noord maakte hij diverse radioprogramma's. Link

Verleuren paradies

De boerderijen achter de meidoornhegen
trilt in de hette van de zun
Een kleine kat slap op een regentun.
De vleer hef grune krallen kregen.

De kaomers slaopt in ’t stille middaguur
achter de schemer van de blinden.
Een lome windvlaog bladert in de linden.
De wiendroef steuft tegen de muur.

Twee zwaore peerde trekt een roggewagen
over de blaokerende keienstraot;
de lege schuur verwacht het zaod,
want körter wordt de zommerdagen.

Het gung veurbij; de jaoren hebt veurgoed
mij oet dat zommerparadies verdreven,
De harfst is daor – en mij is overbleven,
heimwee en warmte, bezunken in mien bloed.

Hans Heyting