Oproepen


of Registreren om berichten en onderwerpen te maken.

Destijds adres van Jakob Marissen en Gerhardina Sanders in Buinen

De vraag gaat over het gezin Jakob Marissen en Gerhardina Sanders. Zij woonden in Buinen aan het begin van de 20e eeuw, maar zijn in 1925 vanuit Buinen verhuisd naar Amsterdam, mede vanwege het overlijden van een zoon, Maris Marissen (2jr oud) toen hij op het spoor gekropen is en overreden is. Is het bekend waar het gezin woonde? Het moet in de buurt van de voormalige NOLS (spoorlijn) zijn geweest (ivm dat een 2 jarig kind niet ver kruipt, dus woonden ze waarschijnlijk ongeveer in de huidige Hoofdstraat of Stationsstraat in Buinen). Jakob is koopman, in de registratie van de dood van Maris Marissen (9 augustus 1923). Het dodelijke ongeluk werd ook in vele kranten gemeld.

E-Mailadres bekend bij Stichting Harm Tiesing

Ik heb tot nu toe twee reacties mogen ontvangen:
In mijn ouderlijk huis aan de Hornsedijk woonde een familie Marissen, van later datum. Maar de spoorlijn liep daar vroeger door de tuin. Eefje Lensen Buurma weet jij meer?
Josee Veldkamp-Lensen de spoorweg liep bijna langs onze tuin. De familie Marissen woonde hier wel begin 1900 want dit huis is gebouwd door hen omstreeks 1913.
Maar aan de huidige Exloerweg wonen ook ,al langer mensen met de naam Marissen . Daar loopt de oude spoordijk voor het huis

Hallo Bé, ik heb de reacties doorgezet naar de aanvrager. Bedankt. Groet, André

Beste Andre,

De familie Jakob Marissen-Sanders (er waren in die tijd meerdere Marissens in Buinen) woonde volgens mij op de plek waar nu de boerderij van Hagting staat, Lindenlaan 11. De spoorlijn liep vlak achter het huis (op kruipafstand dus ...).

Jakob Marissen bouwde een huis op deze plek in 1915 en verkocht het in 1925.

Groet, Ria Blom


terug naar de hoofdpagina